De ce?...doar pentru ca...

¨Eu, Domnul Tau iti arat calea pe care trebuie sa umbli deoarece sufletul tau se inalta spre Mine.
Te invat sa faci voia Mea si Duhul Meu cel bun te va calauzi in calea Mea cea dreapta.
Pentru Numele Meu, te inviorez!¨

marți, 18 mai 2010

Cand greierii plang - CHARLES MARTIN -



De cateva zile am terminat cartea lui Charles Martin - Cand greierii plang. Nu mi se intampla des sa regret ca am terminat de citit o carte, dar s-a intamplat, si asta datorita faptului ca, acest roman a fost cred unul din cele mai bune romane care le-am citit vreodata. Un roman al inimii, precum zice si autorul, cartea surprinde viata a doi oameni - un om cu un trecut marcat de durerea pierderii celei mai dragi persoane, durere ce l-a devastat complet, si l-a facut sa renunte total la ce insemna viata sa anterioara -  si - o fetita ce sta in mijlocul bulevardului principal al orasului strigand cat o poate gura: LIMONADAAA! cu scopul de a strange bani pentru operatii de transplant de inima de care are atata nevoie. Un copil cu un viitor ce sta sub semnul incertitudinii.
...Si... deasemenea romanul surprinde calatoria pe cate amandoi o fac spre vindecarea inimii lor!


Un roman al inimii, al sperantei, al durerii, al renuntarii, al credintei, dar mai presus de toate a DRAGOSTEI Domnului, care nu ramane indiferent la toata durerea si suferinta, dar care are acel perfect timing pentru fiecare dintre noi.


Va las cateva citate si fragmente din carte!


"Emma imi spusese odata ca oamenii isi petrec toata viata incercand sa fuga de Dumnezeu, dorind probabil sa ajunga undeva unde El nu fusese inca. Cand spunea asta, isi scutura capul si zambea, intrebandu-se de ce oare. Problema e, spunea ea, ca oamenii acestia isi petrec toata viata intr-o continua cautare si goana, iar cand ajung la destinatie, constata ca El trecuse deja pe-acolo."

"Oamenii de aici discuta patimas despre care ar fi cel mai bun moment al zilei pe care sa il petreci langa lac. Cand se crapa de ziua, umbrele iti cad inainte, se intind spre a atinge ziua ce sta sa inceapa. La amiaza, stai drept pe umbra ta, prins oarecum intre ceea ce a fost si ceea ce va sa vina. La apus, umbrele se preling in urma ta si acopera urmele pasilor tai. Din cate stiu, oamenii care aleg apusul au de obicei ceva de ascuns."

"Frumusetea este atat misterioasa, cat si grozava. Dumnezeu si demon razboindu-se, iar campul de lupta este insasi inima omului."

"- Eu sunt un singur om, dar sunt un om. Nu pot face totul, dar macar pot face ceva. Si nu voi refuza sa fac ce pot face, pentru ca nu le pot face pe toate"

"Lucrul despre care nu putem vorbi, trebuie sa-l transmitem mai departe in tacere."

"Iar Dumnezeu? El e prezent in dealurile astea, pentru ca suntem noi aici. Oricat de departe ai fugi, nu poti scapa de EL. Sfantul Augustin a spus-o cel mai frumos: Tu atingi inima omului, ca sa-si gaseasca placerea preamarindu-Te pe Tine, pentru ca Tu ne-ai creat pentru Tine, iar inima noastra nu are astampar pana nu-si gaseste odihna in Tine."

"Oamenii privesc cu uimire la geniul lui Mozart, pentru ca se spune ca a scris melodia "Twinkle, twinkle little star" la varsta de trei ani, si a compus prima simfonie la doar 12 ani. Si da, sigur ca era un geniu, dar un alt mod in care poti privi lucrurile este faptul ca el a descoperit foarte devreme planul pe care-l avea Dumnezeu pentru el. Atata tot. Dintr-un motiv anume, Dumnezeu i-a dat ceva in plus sau ceva oarecum diferit, iar Mozart a descoperit ce anume era acel ceva, iar apoi s-a pus imediat pe treaba. Sigur ca era stralucit, dar nu asta e ideea. Ideea e ca el a stiut si apoi s-a apucat de treaba."

"Fiecare inima are 2 parti, partea care pompeaza si partea care iubeste. Daca iti vei petrece toata viata reparand inimi bolnave, atunci trebuie sa inveti despre amandoua. Nu poti sa o vindeci pe una, si sa nu-ti pese de cealalta."

"Inima omului este remarcabila prin faptul ca a fost proiectata in asa fel incat sa pompeze continuu timp de 120 de ani, fara sa fie necesar sa i se reaminteasca menirea care o rare....Daca exista un lucru in universul acesta care sa reflecte amprenta lui Dumnezeu, atunci inima omului este acela."

"Cel mai bun si cel mai frumos lucru din lume nu poate fi vazut, nici macar atins: trebuie simtit cu inima!"

Replica pe care o da o fetita pe patul de spital inaintea unui transplant de inima de care depindea viata ei:
"- Si daca ma mai trezesc, si daca nu...voi avea o inima noua!"



0 comentarii:

Live Traffic Feed