De ce?...doar pentru ca...

¨Eu, Domnul Tau iti arat calea pe care trebuie sa umbli deoarece sufletul tau se inalta spre Mine.
Te invat sa faci voia Mea si Duhul Meu cel bun te va calauzi in calea Mea cea dreapta.
Pentru Numele Meu, te inviorez!¨

marți, 30 martie 2010

2 Corinteni 1:12-22 - un DA decisiv pentru fiecare dintre noi

Continuu cu articolele pe 2 Corinteni pentru ca lucrurile descoperite de Domnul, in circumstante diferite si prin oameni diferiti m-au zidit pe mine, si stiu ca va vor zidi si pe voi. Sper sa va fie de folos in a intelege planurile Lui, inima Lui de Tata...


  • Rugaciunea este o expresie a unei nesatisfactii sfinte. Cu cat mai mult vom fi satisfacuti cu noi insine, cu modul in care traim, cu lumea care ne inconjoara, cu atat mai putin ne vom ruga. Dar cu cat mai mult dorim plinatatea Duhul Sfant, puterea ce vine de la El, bogatia ce o gasim in caracterul Sau sau pur si simplu o dorinta adanca de a fi sfinti si puri, plini de bunatate, mila, cu atat mai mult ne vom ruga. Putina rugaciune inseamna putina dorinta pentru Dumnezeu. 
"In adevar, fagaduintele lui Dumnezeu, oricate ar fi ele, toate in El sunt "da"; de aceea si "Amin", pe care-l spunem noi, prin El, spre slava lui Dumnezeu"

  • Traim noi in deplina bucurie a DA -ului pe care il avem de la Tatal nostru, in Isus Cristos? Am spus noi DA la toate DA-urile care le-a spus Domnul pentru noi? Exista vreun DA pe care l-a spus Domnul pentru tine, la care raspunsul tau a fost NU, POATE, sau NU ACUM? 
Daca ne uitam la versetele 15-16 vedem ca Pavel intentiona sa mearga sa ii viziteze pe corinteni de 2 ori, ca sa le dea o dubla binecuvantare. El vroia sa treaca Marea Egee ca sa ajunga in Corint, in drumul sau spre Macedonia, iar apoi sa se intoarca inapoi tot prin Corint. Acesta era planul sau, si corintenii au auzit despre el. Dar, apoi ceva s-a schimbat iar Pavel si-a schimbat planurile (vs 23). In urma acestei schimbari barfele au inceput sa circule, si inima lui Pavel era franta. DA, el ii iubea si vroia sa ii vada, si vizita lui sa le aduca lor binecuvantare. Dar NU, poate nu ii iubea atat de mult asa cum tinea la propriul confort sau la alta biserica. Asa probabil credeau corintenii, pentru ca in text vedem niste  raspunsuri a lui Pavel la acuzari destul de taioase. 

Raspunsul lui Pavel pentru corinteni era ceva de genul: Planurile noastre si ceea ce predicam nu sunt nestatornice. Noi nu suntem cu doua fete, noi suntem uniti. Tot ce noi facem si spunem sunt DA pentru voi. Traim ca apostoli pentru binele vostru. Suntem pentru voi si nu impotriva voastra. Viata si lucrarea noastra sunt un DA DA DA rasunator pentru voi. DA pentru bucuria voastra! DA pentru sfintenie! DA pentru credinta, speranta, iubire, pace si putere!

In versetele 19-20, Pavel arata de ce viata lui este un DA pentru corinteni: deoarece Domnul a spus un DA decisiv pentru ei, in Isus Cristos!
Asa ca Pavel le spune: Inima mea nu este impartita fata de voi, pentru ca inima Domnului nu e impartita pentru voi. Daca voi apartineti lui Cristos prin credinta, atunci tot ce v-ar putea da Domnul pentru binele vostru este deja prevazut in contul pe care il aveti deja deschis in Cristos. 
Acum vine intrebarea: Sunt promisiunile Domnului deja in contul meu, in Isus Cristos? DA! Este binecuvantarea asta in contul meu? DA! Toate promisiunile Domnului sunt DA pentru noi, in Isus Cristos!

Orice pacatos care se intoarce la Dumnezeu, prin Isus Cristos, cu toate nevoile lui, il gaseste pe Domnul venind la el, prin jertfa Fiului Sau, cu toate promisiunile Sale. Cand o persoana il intalneste pe Domnul, prin Isus, tot ce aude este DA!
Ma iubesti? DA!
Ma ierti? DA!
Ma accepti? DA!
Ma vei ajuta sa ma schimb? DA!
Imi vei da putere sa Te slujesc? DA!
Ma vei proteja? DA!
Imi vei arata gloria Ta? DA!


0 comentarii:

Live Traffic Feed